woensdag 29 mei 2013

RECIPE... Sugar Ginger Body Scrub...


Home Made body scrub op basis van ruwe rietsuiker en gember.
Verwijdert dode huidcellen, grauwe en ruwe huid, boost bloedtoevoer en zuurstofopname, vermindert cellulitis en sinaasappelhuid, maakt je huid soepel, zacht en glad.
Rietsuikers werken anti-ageing en ontslakkend op de huidcellen terwijl gember een ontgiftend en zuiverend effect geeft, gember werkt verwarmend en verzachtend op de spier en bot structuur.

Veel mensen vragen mij wat te doen aan een droge huid en proberen deze weg te werken met body cremes en olien, dit geeft maar een kortstondig resultaat.
Scrubben is het antwoord, je stript je huid op een natuurlijke manier met werkzame plantaardige producten welke tegelijkertijd ook voedend en verzorgend werken, resultaat is dat je veel minder body cremes of olien gaat gebruiken en deze ook veel dieper gaan inwerken en verzorgen.


Do It Yourself.
Mix 4 eetlepels ruwe rietsuiker, 1 koffielepel gemberpoeder, 3 eetlepels plantaardige olie ( zoete amandel olie, druivenpit olie, macademia of sesam olie) 2 koffielepels honing en een paar druppels van je favoriete essentiele olie bv, lavendel, roos, patchouli, enz.
Mix tot een smeuig papje en klaar.


How To...
Neem eerst een douche of een bad, neem een beetje scrub en start met je voeten en werk zo naar het bovenlichaam toe met ronddraaiende bewegingen altijd naar de richting van het hart toe.
Op ellebogen, knieeen en voet zolen kan je iets intenser en langer scrubben om de ruwere huid soepel te maken, ook op cellulitis en sinaasappelhuid kan je intenser en krachtig op en neer scrubben voor een mooi resultaat.
Een body scrub doe je ongeveer 15 tot 25minuten om een perfect resultaat te garanderen.
Spoel grondig af en dep droog, de olie in de scrub laat een dun laagje na op de huid zodat je geen body creme hoeft te gebruiken na de peeling.
Een volledige body scrub doe je minstens 1 keer per week en je zal versteld staan van het resultaat.
Enjoy...

Geen opmerkingen: