woensdag 11 december 2013

WINTERWONDERLAND TLC...

WINTER DIY FACE MASK...
De vrieskoude gaat je blootgestelde gelaat nog meer uitdrogen en irriteren waardoor je een droog, vlekkerig, gevoelig en jeukende huid kan krijgen. Een gemakkelijke manier om deze kwaaltjes tegen te gaan is een huidmasker op basis van honing en shea butter.
HOW TO: Mix een koffielepel shea butter en een koffielepel zuivere honing tot een smeuïg papje en voeg er 3 druppels essentiële olie bij van roos en lavendel om te kalmeren en te verzachten, breng aan op een reine huid met een penseel of je vingers en laat 20 tot 30 minuten inwerken. Spoel af, dep droog en breng een voedende crème aan.
RESULTAAT: zijdezachte, rustige, ontspannen, geconditioneerde en prachtige huid.
SHEA BUTTER...
Wordt gewonnen uit de noot van de karite boom uit Afrika en heeft zeer goede hydraterende eigenschappen, bevat hoog gehalte aan essentiële vetzuren en vitamine E welke de drogere gevoelige huid nodig heeft. Shea butter werkt goed tegen rimpelvorming, psoriasis, eczeem, huidirritatie, droge ruwe vlekjes en is ook zeer werkzaam als ontstekingsremmer, bij zweren, schaaf en brandwonden, geneest kloven en herstelt littekenweefsel.
HONING...
Bevat van nature mineralen, magnesium, ijzer, zink, calcium, kalium, zwavel, koper en vitamine B1 B2 B5 en B3. Honing werkt antiseptisch, doodt bacteriën en heeft het vermogen de huid te verjongen, geeft energie en pure voeding aan de huid.

Alle bestanddelen kan je kopen in natuurwinkels en bio-shops en bij voorkeur van organische oorsprong.

TIP: dit masker is ook bijzonder werkzaam als haarmasker tegen droog beschadigd haar. Laat het 20 minuten inwerken, wikkel een hot towel om je hoofd, laat afkoelen en was je haren.
BEAT THE COLD...

Geen opmerkingen: