zondag 22 september 2013

TOXINS IN - TOXINS OUT...

TOXINS IN...
11 van de meest gevaarlijke stoffen gevonden in traditionele dagelijkse cosmetica. Lees altijd duidelijk de ingrdienten lijst op de verpakking van je shampoo, moisturiser, body creme, lipstick enz...
-Pesticiden: pesticiden doden levende wezens, daar zijn ze voor gemaakt, jij bent een levend wezen.
-Siliconen: Regelmatig gebruik kan leiden tot allergische reacties en overgevoeligheid. Zijn niet verteerbaar en niet biologisch afbreekbaar.
-Kunstmatige Parfums: kunstmatige en dierlijke parfums kunnen hoofdpijn, duizeligheid en irritatie veroorzaken.
-Parabenen: kunnen hormoonstorend werken wat kan leiden tot gewichtstoename, depressie en kanker.
-Ftalaten: worden geassocieerd met geboorteafwijking, onvruchtbaarheid en lever en nierschade. veroorzaakt ook dioxine welke de aarde vervuilen.
-Sulfaten: schuimopwekker dat ontkleurend en verstorend werkt, neutraliseert natuurlijke huid olie en werkt irriterend.
-Propyleenglycol(en andere glycolen) : minerale olie wat in anti-vries en behang afstroopmiddel zit en welk zeer irriterend werkt op de huid.
-Ijze Oxides en zware metalen: worden zwaar chemisch bewerkt waarvan de nano deeltjes tot in de lever, nieren en hersennen kunnen terecht komen en schade berokkenen.Titanium oxide en zink zijn de enige goede oxiden.
-Triclosan: een zware pesticide, zit in heel veel reinigende middelen en schoonmaakproducten. Accumuleert in vetweefsel en wordt vaak aangetroffen in moedermelk en bloed. werkt hormoonverstoring, ontwikkelingsafwijkingen en leververgiftiging in de hand. Leid tot antibioticaresistente bacterien.
-Ethoxylaten: zit het meest in baby en kinder shampoo en badschuim, word gebruikt als balsemvloeistof, bestrijdingsmiddel en koelvloeistof.
-Petrochemicalien: petrolatum, vaseline, minerale olie, verstoren hydraterende krachten van de huid en kunnen huiduitslag, celltraagheid en sterke zongevoeligheid veroorzaken. Broedplaats voor besmettingen.
TOXINS OUT...
Denk goed na voor aankoop van een verzorgings product, lees aandachtig bijsluiters en ingredienten lijst, stel vragen aan bedrijven U bent de consument, Kies voor plantaardige, organisch geteelde verzorging, kijk voor ecco labels en leer je terug verzorgen in eenheid met de natuur, jij niet alleen zal er beter van worden maar ook onze leefwereld...GO GREEN...
www.bigthink.com


Geen opmerkingen: