dinsdag 19 november 2013

EUCALYPTUS...

EUCALYPTUS eucalyptus globulus...
Herkomst Australië en Tasmanië. Krachtige kamferachtige geur.
Eucalyptus is een ideaal SOS aroma om de lange koude winter door te komen en je te verlossen van de typische winterkwaaltjes. Het is een aromaat dat je sowieso in huis moet hebben, eucalyptus olie koop je in bio-shops en natuurwinkels.
Eucalyptus is werkzaam tegen verkoudheden, sinusitis, zenuwpijn, aandoeningen van de luchtwegen, bronchitis, blaasontsteking, infecties, griep, voetschimmel, reumatische pijnen en keelontsteking.





Eucalyptus is heeft een sterk ontsmettende functie en doodt vele soorten bacteriën, schimmels en parasieten en is een krachtige luchtzuiveraar. Verdamp eucalyptus essentiële olie in een aromaverdamper en doodt zo 70% van de staphylococcen in de lucht.
Stoom je verkoudheid, sinusproblemen, keelpijn en hoest weg met het traditionele stoombadje.
HOW TO: doe heet water in een kom en voeg er tot 10 druppels eucalyptus olie aan toe, leg een handdoek over je hoofd en buig je gelaat over het stoombadje, adem diep en langzaam in door de neus, hou even vast en adem uit via de mond. Instant ontsmetting en ontspanning.
Dit stoombadje is ook werkzaam tegen verstopte huid poriën en zwarte puntjes.
TIP: leg na het stomen een klei huidmasker op je gezicht om een goede zuivering en doorbloeding te verkrijgen, sluit af met moisturiser.
Eucalyptus olie kan je ook bij je poetswater voegen om je leefruimte te ontsmetten en te zuiveren.
BEAT THE COLDS...

Geen opmerkingen: