dinsdag 26 november 2013

PETROLEUM VERSUS ORGANIC...

Ruwe olie is een fossiele brandstof geproduceerd diep, in de aarde. Deze minerale olie bevind zich heel vaak in onze dagelijkse cosmetica en huishoudproducten. Minerale olie sluit je huid af en legt er een laagje over zodat je huid niet meer grondig kan ademen en op langere termijn huid irritatie, pukkels, eczema, uitdroging en rimpels kunnen bewerkstelligen. Petroleum derivaten kunnen voor ernstige gezondheid problemen zorgen en lever en nieren beschadigen, alsook ademhalingsproblemen en misselijkheid in de hand werken. Sommige derivaten zijn ook carcinogeen en zeer gevaarlijk tijdens de zwangerschap.
Onze huid is het grootste orgaan en recent onderzoek heeft bewezen dat 60% van de chemische producten waarmee de huid in contact komt wordt opgenomen in onze bloedstroom en ons lichaam. Check de ingrediƫntenlijst van een product en let op voor de volgende bestanddelen: eucerine, cera-microcristallina, ceresin, minerale olie, ozokerite, paraffine, paraffinum liquidum, petrolatum, vaseline en propylene glycol.
Dit zijn rechtstreekse derivaten uit petroleum en kan je beter niet aankopen.
TOXINS IN...TOXINS OUT...
Gebruik cosmetica en huishoudproducten op natuurlijke plantaardige basis en zoveel mogelijk van organische teelt. Hiermee los je veel huid en gezondheidsproblemen op en je zal er alleen maar gelukkiger van worden. Plantaardige cosmetica laat onze huid zijn natuurlijk werk onverstoord doen en brengt de huid terug in evenwicht en zorgt ook voor een goede conditionering en promoot goede bacteriƫn. De voordelen van groene cosmetica zijn veel te veel om op te noemen en ik kan je ten stelligste aanraden om hierover na te denken en verdere informatie op te zoeken. GO GREEN...
www.organicmakeup.ca
www.safecosmetics.org

Geen opmerkingen: