dinsdag 12 november 2013

HEALING POWER...

KANEEL Cinnamonum Zeylanacnicum...
Kaneel wordt gebruikt voor culinaire en medicinale doeleindes. Kaneel is al eeuwenlang een kostbaar product en een van de meest herkenbare geuren ter wereld. De geur van kaneel alleen al werkt zeer positief op onze psyche en geeft een hartverwarmend gevoel. Het mediteren met kaneel aroma laat ons de ziel ontdekken en brengt ons tot inzicht.
KANEEL & HONING...
Het dagelijks gebruik van kaneelpoeder met honing versterkt het immuunsysteem en beschermt het lichaam tegen bacterieel en virale aanvallen. Deze combo zit vol met vitamines en ijzer. Revitaliseert de slagaders en aderen, werkt tegen gewrichtspijnen en ontstekingen, werkt tegen blaasinfecties, vermindert cholesterol en zuurbranden, geneest maagpijnen. Kaneel en honing kan je perfect gebruiken om huidaandoeningen zoals eczema, ringworm en andere infecties te genezen.
TIP: neem dagelijks een lepel lauwwarme honing met een kwart kaneelpoeder, dit proces zal de meest chronische hoest en verkoudheid genezen en de sinussen zuiveren. Doodt ook de griep bacillen.
TIP: kaneel kan je zelf raspen met een nootmuskaatrasp of koop je in poedervorm.

KANEEL OLIE...
Is therapeutisch gezien zeer waardevol bij het ontspannen van spierverhardingen en geestelijke blokkades. Werkt verwarmend en stimuleert de doorbloeding. Kan je gebruiken tegen blauwe plekken, wratten en geestelijke uitputting. Kaneel olie wordt al eeuwenlang gebruikt als afrodisiacum.
Gebruik kaneel olie nooit puur op de huid daar deze zeer sterk is en huidirritatie kan veroorzaken. Verdun 1 druppel kaneel olie in 100 ml zoete amandel olie.
Kaneel olie gebruik in in de spa bij rug massages om stramme spieren, pijnlijke nek en schouders te relaxeren en blokkades los te maken en is ook zeer weldadig bij stijve kuiten en spier verstrakking en vermoeide benen.


Geen opmerkingen: