zaterdag 16 november 2013

VANILLA...

VANILLE vanilla planifolia...
Essence getrokken uit vanille boon. Mexico-Madagascar.
Vanille extract komt van oorsprong uit het pre Columbus tijdperk van zuid Amerika en werd er al eeuwenlang gebruikt door de meso indianen. Vanille is bekend in desserten en ijs maar ook erg vermaard in de cosmetica en parfum industrie. De meeste vanille essence is echter synthetisch nagemaakt (bv. de flesjes in de supermarkt) en heeft geen enkele voedingswaarde of aromatherapeutische waarde.
Vanille essence is zeer goed om de normale tot droge huid in evenwicht te brengen en te verzorgen.
In de aromatherapie werkt vanille kalmerend, aardend en balancerend aroma en wordt veel gebruikt in natuurlijke parfums. Ook wordt het bestempelt als een afrodisiacum en bij de Azteken en tolketen gebruikte men vanille om het hart te versterken, vermoeidheid tegen te gaan en te beschermen tegen koorts.
Vanille aroma gaat goed samen met sinaasappel, roos en jasmijn. Vanille geeft een zoete verleidelijke geur aan cosmetica producten en zit bijvoorbeeld in de lip verzorging van Intelligent Nutrients.
Persoonlijk gebruik ik vanille aroma samen met cedarwood alaska en roos om te verdampen in een aromabrander als een relaxerende zuiverende comfy huis geur. Ook heerlijk om toe te voegen aan je ontspannend bad.
Vanille essence of etherische olie koop je in de bio shops en natuurwinkels.

Geen opmerkingen: