zaterdag 18 oktober 2014

10 FOODS THAT MAKE YOU HAPPY...

HAPPY FOOD FOR HAPPY FEEL...
Hoe kan voeding je gemoed beïnvloeden? het begint allemaal in de hersenen, een cognitieve  systeem voor het regelen van je gemoed. Bepaalde voedingstoffen hebben hebben een impact tot een gezonde hersen functie. Uit onderzoek blijkt dat de associatie tussen voeding en de hersenen een positief effect heeft op je gemoed-happy feel. Mineralen en vitaminen om long-term-happiness te promoten...
CALCIUM, staat voor sterke botten en gezonde bloedvaten, reduceert diabetes.
*kool*ricotta*yoghurt*melk.

CHROOM, een spoor mineraal dat in de kleine deeltjes van het lichaam zit, reguleert insuline(suikers) helpt voedsel in het lichaam te metaboliseren, bevordert serotonine-melatonine in je hersenen, deze reguleren emotie en gemoed. Zeer effectief tegen depressie.
*broccoli*druivensap*aardappel*kalkoen*volle granen.

FOLIUMZUUR, helpt het lichaam nieuwe cellen te creëren en ondersteunt serotonine regulatie, welke boodschappen stuurt tussen de hersenen en zenuwcellen. Tekort kan oververmoeidheid in de hand werken. Sterke anti antidepressiva.
*spinazie*bonen*asperges*spruitjes*avocado.

IJZER, speelt een belangrijke rol in het lichaam, transporteert zuurstof, ondersteunt energie en bevordert spierkracht. Tekort aan ijzer geeft vermoeidheid, zwakte en depressie.
*havermout*sojaboon*linzen*kalkoen*vlees.

MAGNESIUM, zeer belangrijk voor ons lichaam, ondersteunt en beschermd onze gezondheid en evenwichtig gemoed. Tekort geeft irritatie, vermoeidheid en mentale verwarring.
*amandelen*spinazie*cashews*pinda*edamame.

OMEGA 3, een essentieel vetzuur voor een gezond brein. Ons lichaam maakt geen natuurlijke omega 3 aan maar moet opgenomen worden door voeding. een tekort toont vermoeidheid, geheugenverlies en mood swings aan. Bestrijd depressie.
*chia zaad*zalm*Chinese broccoli*haring*spinazie.

VITAMINE B6, ondersteunt de productie van neuro-transmitters, welke boodschappen stuurt van de hersenen naar het lichaam. Tekort verzwakt het immuunsysteem, brengt verwarring en depressie.
*kikkererwten*tonijn*zalm*kip*ontbijtgranen.

VITAMINE B12, creëert rode bloedcellen en zenuw cellen. Tekort geeft vermoeidheid en paranoia. essentiële vitamine voor vegetariërs.
*forel*zalm*kaas*mozzarella*tonijn*eieren.

VITAMINE D, reguleert cel groei, verbetert het immuunsysteem, en samen met calcium versterkt het de botstructuur. Tekort geeft depressie. De meeste vitamine D wordt aangemaakt door het zonlicht in ons lichaam.
*eieren*zalm*zwaardvis*paddenstoelen*melk.

ZINK, zit in bijna elke cel van ons lichaam en ondersteunt een gezond immuunsysteem, helpt darm beschadiging te voorkomen. Tekort verzwakt het immuunsysteem, vermindert de eetlust, geeft haaruitval en depressie. Essentieel voor vegetariërs.
*pompoenzaad*cashews*king krab*kaas.

Geen opmerkingen: