zondag 12 oktober 2014

BEST FRUIT FOR FALL BEAUTY...

APPELS...
Na het verdwijnen van al het sappige zomerfruit komen we in het hoogseizoen van een van de meest krachtige beauty fruit : APPELS. Een appel bevat de unieke combinatie van verkoelend, zuiverend en voedende eigenschappen voor ons lichaam en huid. Geef je lichaam een evenwichtige herfst-treat en eet elke dag appels. Probeer verschillende varianten uit en kies zoveel mogelijk voor organisch geteelde appels, niet organisch geteelde appels was je in een badje van azijn met water om zo eventuele chemische stoffen te verwijderen.

Appels zijn diep verkoelend voor ons lichaam en dit vertaald zich doordat de huid minder rood aanvoelt en uitziet. Appels zitten boordevol vitamine C en potassium wat het immuunsysteem van de huid versterkt.

Een appel eet je het best met de schil, deze bevat het zeer krachtige phytochemische quercetin, wat het immuunsysteem boost en allergieën reduceert. Pectine vezels in appels bevordert de interne detox en eliminatie van gifstoffen zodat deze niet door via de huid worden getransporteerd. Appels hebben een laag calorie gehalte en zijn laag aan glycemic, hierdoor geeft het geen rimpels en acne aan de huid.

Het malic-zuur in appels zuivert de lever, het orgaan dat zorgt voor een zuivere radiante huid.
In de Ayurveda eet men appels warm om zo nog meer intens helende stoffen af te geven in ons lichaam.

En appels zijn gewoon LEKKER...

Geen opmerkingen: