vrijdag 10 oktober 2014

DESTRESS-TIPS...

Dagelijkse stress en spanningen kan je bestrijden door korte relax oefeningen uit te voeren om zo je stress-level naar beneden te halen en je geest en lichaam een boost te geven. Probeer de destress-tips uit en KEEP CALM...

-STRETCH THAT BODY...
Heel je lichaam uitrekken, van je vingertoppen tot je tenen, geeft een onmiddellijke ontspanning van alle spieren in je lichaam en je geest zal volgen. Span op, even vasthouden, en laat los, zo werk ik heel mijn lichaam af beginnende met de tenen en zo naar boven toe.

-MEDITATION FOR PEACE OF MIND...
Geef je geest een mentale-stilte door te mediteren, een instant manier om tot rust te komen en je geest leeg te maken. Zelfs een korte meditatie geeft zeer relaxerende resultaten.

-BREATHING EXCERSIZE...
Rustig en diep ademhalen verlaagt het cortisol gehalte in ons lichaam en helpt angst en spanning te verdrijven, en reguleert de bloeddruk. Adem langzaam en diep in met je onderbuik, even vasthouden, en langzaam uitademen, herhaal tot je rustig en kalm bent.

-AROMATIC HEAVEN...
Het inademen van natuurlijke aromatherapie is een krachtige manier om stress te bestrijden. Uit studies is bewezen dat essentiële oliën stress reduceert en een positieve invloed geeft op onze geest. Kies voor rustgevende geuren zoals lavendel, roos, jasmijn, ceder,enz. Of kies voor een kant en klare aroma-mix in spray vorm, druppel flacon of rollerball pen, heerlijke blends vindt je bij Aveda, Intelligent Nutrients en Aesop.

-HEALING MUSIC...
Muziek verzacht de zeden. Rustgevende muziek triggert de biochemische stress-reducers en geeft een gevoel van welbehagen. Rustige relax muziek op de achtergrond maakt je rustig en kalm.

-TEA TIME...
Het drinken van thee verlaagt post-stress-cortisol in ons lichaam en geeft een gevoel van totale relaxatie.

-DO THE WALK...
Probeer om elke dag te wandelen of te fietsen, dit doet wonderen voor je lichaam en geest en brengt klaarheid.

-MASSAGE...
Een goede massage doet meer dan alleen maar ontspannen, een massage is zeer efficiënt tegen alle vormen van stress en spanningen en stimuleert een positief body-image.

NAPPING TIME...
Een kort dutje brengt je tot rust, pept je geest op en en geeft hernieuwde energie. Een dutje van +- 20 minuten verlaagt het cortisol gehalte in ons lichaam wat voor minder stress zorgt.



Geen opmerkingen: