zaterdag 23 augustus 2014

5 'SUMMER INTO FALL' SKIN CARE TIPS...

De zomer gaat jammer genoeg weer naar zijn einde toe, ook je huid ondergaat deze verandering, bereid je huid voor op koelere temperaturen en herstel je huid van de zomer. Elk seizoen vraagt ook een aangepaste huidverzorging, leef mee met de seizoenen en houd zo je huid in balans. Begin er nu mee, zo voorkom je tijdens de wintermaanden, huidirritatie, droge plekjes of een gevoelige huid.

TIPS:
1-EXFOLIATE...
Exfolieren is de sleutel om je huid weer een optimale gloed te geven en deze vrij te houden van dode en grauwe huid cellen, stimuleert de doorbloeding en geeft meer absorptie aan je dag of nacht crème.
Exfolieren doe je door middel van natuurlijke peeling, scrub of exfolierende serums en maskers.

2-HYDRATE...
Als de temperaturen koeler worden heeft de huid meer hydratatie nodig. Na het douchen of baden is de beste tijd om te hydrateren, een licht vochtige huid neemt beter een hydraterende crème of lotion op. Zorg ook voor een diepere en herstellende hydratatie voor de nacht om zo te ontwaken met een soepel, zacht en frisse huid.

3-EYE-REPAIR...
De zomerzon en fel licht kan schade toebrengen aan de uiterst gevoelige huid rondom de ogen, hier is de huid het dunst en gaat sneller uitdrogen en verouderen. Tijdens de herfst worden de lijntjes en rimpels meer zichtbaar, gebruik dus 2 maal per dag een aangepaste natuurlijke oog crème, deze zijn specifiek ontwikkeld om op een dunne en gevoelige huid aan te brengen en rimpels en lijntjes te reduceren.

4-REPLENISH...
Tijdens de zomermaanden zweet je meer en hierdoor worden ook essentiële mineralen verwijdert uit je lichaam welke ook je huid ondersteunen. Neem extra mineraal supplementen in om deze tekorten terug aan te vullen (magnesium, zink, calcium)

5-DETOX...
De beste tijd om te detoxen is tussen de seizoenen (lente-herfst) het lichaam staat dan meer open voor verandering en gaat opgebouwde toxines sneller loslaten. Detoxen doe je met aangepaste voeding, sap kuur, en voeding supplementen ( Chlorella is een perfecte detox-kuur)

ENJOY THE REST OF YOUR SUMMER...

Geen opmerkingen: