maandag 11 augustus 2014

HAPPY TUMMY HERBS...



OREGANO...
1 koffielepel oregano bevat meer anti-oxidanten dan een volle kop blauwe bessen. Oregano is een hoog alkalisch kruid welke aciditeit en ontstekingen bestrijdt. Stimuleert spijsvertering en voorkomt constipatie.

LAVENDEL...
Is zeer bekend om zijn kalmerende krachten en werkt zeer ontspannend op angst en stress. Stimuleert de spijsvertering, kalmeert de darmen en onderhoud deze. Lavendel is alkalisch wat zuurvorming tegen gaat en ontstekingen reduceert.



PEPERMUNT...
Top kruid om de spijsvertering te stimuleren, kalmeert zuurvorming en behandelt gasvorming. Gaat opgezwollen buik, diarree en indigestie tegen. Verkoelt en verzacht.

TIJM...
Natuurlijk kalmerend op alle maag en darm problemen door zijn anti-virale eigenschappen. Gaat vorming van gist tegen en elimineert slechte bacteriën.

SALIE...
Een krachtig anti-viraal kruid. Helpt de spijsvertering; helpt de maag om proteïne te verteren, gaat gasvorming tegen. Salie is een kalmerend en verzachtend kruid, neemt angst en stress weg.

ROZEMARIJN...
Populair kruid om zijn heerlijk aroma. Gaat de vorming van gist tegen in de maag en ingewanden. Goede remedie tegen indigestie, opgeblazen buik, pijn en constipatie. Het eten van verse of gedroogde blaadjes geeft het beste effect.


TIPS:
-Verwerk zoveel mogelijk verse of gedroogde kruiden in je maaltijden, dit is niet alleen heerlijk om je gerechten smaak te geven, maar werkt ook nog eens uitstekend om alle maag en darm problemen te verzachten.

-Bij buikkrampen of pijn kan je de olie van een van deze kruiden met de klok mee inmasseren op de buik (bv. pepermuntolie)

-Knabbel na een maaltijd op verse blaadjes kruiden om zo je tummy in topconditie te houden.


Geen opmerkingen: