zaterdag 2 augustus 2014

AFTER-SUN COOLING TIME...

AFTER-SUN...
Heerlijk in de zon je lichaam een mooi kleurtje te geven en vitamine D opslaan, maar vergeet niet dat dit ook je huid uitdroogt en veroudert, dus tijd om in te grijpen. Gebruik steeds na contact met de zon een body crème, olie of lotion, dit hoeft niet een specifieke after-sun crème te zijn, alle body crèmes en lotions werken herstellend en verzorgend op  de huid. Als je huid al zeer droog en ruw aanvoelt is het al te laat en ga je extra intens moeten voeden. Breng daarom elke dag je lichaam verzorging aan zodat je huid optimaal in conditie blijft en geen kans krijgt om uit te drogen.

TIP:
Ik mix altijd een beetje body crème met olie om een dieper en meer voedend effect te geven aan mijn huid, ook dringt de olie dan beter in en laat geen vette sporen na.

Gebruik je graag alleen olie, masseer deze dan in op een vochtige huid zodat deze sneller indringt en niet plakkerig wordt.

Heb je droge geïrriteerde plekjes, masseer dan een paar keer per dag een rijke voedende en kalmerende crème of olie in.

Is je huid rood verbrand door de zon, masseer dan zachtjes pure aloë vera gel in voor een instant verkoeling en herstel. Lotion of crème op basis van lavendel geeft ook een zeer goede herstellende rustgevende werking.

Ultieme COOLING tip: zet je body crème of lotion in de koelkast voor een nog meer verkoelend effect.



HEVEA...
Vers sap van aloë en rozen. Deze olie-vrije gel voor gelaat en lichaam is een unieke combinatie van aloë Vera en damascus rozen water, met een hoog hydraterend en herstellend gehalte, ideaal voor de huid die te veel zon heeft gekregen.
50ml. € 21,00. www.biotylab.com

DOUCES ANGEVINES...
L'amour aux 3 oranges. Ontstressende lichaam olie met een diep kalmerend, herstellend en voedend resultaat. Ideaal voor de geïrriteerde en gevoelige huid. Rustgevend aroma van citrus vruchten.
125ml. € 33,00. www.biotylab.com




AESOP PETITGRAIN HYDRATING BODY GEL...
Deze snel absorberende gel verkoelt de huid na de zon. Lichtgewicht compositie geeft een zachte vet-vrije hydratatie en verkoeling aan de huid. Groen citrus aroma.
120ml. € 29,00. www.therecollection.com


 
AVEDA CARIBBEAN THERAPY BODY CREAM...
Zeer rijke voedende en herstellende body crème voor de meest droge en ruwe huid. Werkt herstellend met caraibische mango boter, kokos boter, noten olie en tropische vruchten. Geeft direct verzachting en souplesse aan de huid. Heerlijk tropisch aroma van laurier, amyris, vetiver en limoen.
200ml. € 39,50. www.aveda.be

Intelligent Nutrients DESTRESS EXPRESS HAIR & BODY OIL...
Intens hydraterende en kalmerende therapeutische formule om je haar, lichaam en hoofdhuid in een totale rust te brengen. Verlicht mentale en fysische stress, verzacht, zuivert, verkoelt en voedt de huid met een mix van jojoba, ricinus, argan, rozemarijn, ravintsara, kardemom, kaneel, vanille en kamille. Anti-bacterieel, anti-viraal en anti-septisch.
50ml. € 44,75. www.hotel-julien.com

WELEDA CITRUS HYDRATERENDE BODYLOTION...
Verkoelt en hydrateerd met biologische aloë vera, kokos olie en sesam olie. Citrus olie heeft een vochtregulerende werking op de huid omwille van de rijkdom aan vitamine C.
200ml. € 11,99. www.weleda.be






Geen opmerkingen: