dinsdag 4 maart 2014

SOAK INTO SPRING...

BADZOUT...
Baden in badzout is een zeer aangename en efficiënte manier om je lichaam klaar te maken voor de lente. Badzout is een geweldige aanvulling op je ontspanning regime en een heerlijke wijze om dode grauwe huidcellen, opgeslagen tijdens de wintermaanden te elimineren. Badzout zuivert de huid, ontgift huidporien, hydrateert intensief en levert nieuwe energie. Badzout werkt diep relaxerend op de spieren ( ideaal na intensief sporten) en versterkt je immuunsysteem. Zee zout heeft hetzelfde zoutgehalte als ons lichaam, het vocht rond onze cellen bevat natrium en chloor, de twee hoofdbestanddelen van zout. Natrium is onmisbaar in het zenuwstelsel en spieren terwijl chloorionen os afweersysteem ondersteunen. De beste zouten om in te baden zijn: dode zee zout, epsom zout, Atlantisch zee zout, Himalaya zout en guérande zout. Je kan zelf een mix maken van verschillende zouten en je favoriete essentiële oliën toevoegen om je huid en zinnen te verwennen. Blijf ten minste 20 minuten ontspannen in je bad om al de mineralen, vitamines en oligo elementen te laten werken.
Mijn favoriete mix is 2 eetlepels dode zee zout + 2 eetlepels guérande zout + 1 eetlepel epsom zout + 6 druppels cederhout olie + 6 druppels frankinsence (wierook)

HOW TO: vul je bad met warm maar niet te heet water en voeg dan pas je zout en olie mix toe, doe je dit onder stromend water dan verdampen de meest essentiële oliën en mineralen te snel. Rust gedurende 20 tot 30 min, dep droog en breng eventueel een crème of olie aan. Na een bad is het aan te raden om een half uurtje rust te nemen en na te genieten van je ontspanning.

Badzouten koop je best in natuurwinkels en bio shops maar in de supermarkt bij de voeding vind je ook goede zeezouten als fleur du sel, Atlantisch zeezout en ongezuiverde zeezouten.


AVEDA STRESS FIX SOAKING SALTS...
Rijkelijk badzout met zuivere ontspannende aroma therapie, vol met mineralen en een klinisch bewezen aromamix welke stress verlicht.
450gr. € 41,50.
www.aveda.be
AVEDA SOOTHING AQUA THERAPY...
Dode zee zouten rijk aan mineralen en vitamines welke kalmerend werken, hydrateren en verfrissen. Geeft de huid een energie boost.
400 gr. € 41,50.
www.aveda.be
HEVEA...
Badzout met algen. Bevat geconcentreerde mineralen uit wakamé, zeesla en dulse. Werkt vermoeidheid weg, zuivert, en levert zuurstof en nieuwe energie.
330ml. € 18,00.
www.biotylab.be
HEVEA...
Badzout met rozen. Dynamisch en glamoureus badzout met pure rozen essences om dromerig weg te smelten. Rijk aan magnesium, oligo elementen met Japanse en mediterraanse zee zouten.
90ml. € 9,50.
KNEIPP...
Badkristallen met eucalyptus. Vol van mineralen en sporenelementen. Werkt zuiverend en verzorgend, verlicht en ontspant en werkt zeer positief op de luchtwegen. Bevat thermaal zout 'saline luisenhall'
500gr. € 8,45.
www.kneipp.be

SOAK IT UP...







Geen opmerkingen: