dinsdag 18 maart 2014

THE DETOXIFYING POWER OF...

KORIANDER...coriandrum sativum.
Koriander is een typisch kruid terug te vinden in de oosterse keuken, India, China en Latijns Amerika. In vroegere tijden werd koriander wel vaak gebruikt in de Belgische keuken, een laatste overblijfsel hiervan is terug te vinden in bieren (witbier)

Koriander is een heerlijk en zeer krachtig kruid dat effectief ons lichaam ontgift van toxische metalen, de chemische samenstelling van koriander bind toxische metalen en maakt deze los van het weefsel.
Koriander bevat anti-oxidanten en phytonutrienten die genezend werken als antiseptisch, schimmelwerend, afrodisiaca, analgetica en werkt positief op het darmstelsel. Koriander is een natuurlijke stimulant. Koriander bevat vitamine K, A, C en een beetje vitamine B, en de mineralen pottasium, calcium, magnesium, sodium en ijzer.

Verder werkt koriander zeer goed tegen angsten, rode ogen, oogproblemen, bloedannemie, herstelt vetten in de celmembranen, verwijdert kwik uit weefsel en werkt positief op de ontlasting.
Vitamine K speelt een grote rol in de opbouw en versterking van onze botten en beenderen.
Eet ook de steeltjes van de koriander plant op, deze zijn rijk aan anti-oxidanten als quercitin, kaemferol, rhamnetin en epigenin.

Koriander heeft het meeste effect als verse plant welke je puur kan eten of gerechten als soepen, wokschotels, taboulé, groentegerechten en sauzen mee te kruiden.
TIP: drink wekelijks een GREEN POWER SHOT en pers koriander samen met peterselie en spinazie tot een  detox sapje.
POWER TO THE GREEN PEOPLE...

Geen opmerkingen: