maandag 31 maart 2014

THE BEAUTY OF TEA...

TEA FOR SKIN...
Een heerlijk kopje thee kan wonderen doen, het maakt je rustig, kan je oppeppen en geeft je een moment voor jezelf, maar thee kan je ook je huid in de juiste mood brengen, dus gooi nooit je theezakje weg en recycleer het tot je beauty secret...

-Zwarte of groene thee werkt zeer goed tegen opgezwollen ogen en donkere kringen om je ogen. De cafeïne krimpt de bloedvaten en elimineert donkere kringen. Leg het uitgeknepen theezakje op je ogen voor 10 minuten.
-Kamille thee maakt je rustig maar werkt uitstekend als kompres op je gelaat tegen roodheid, huidirritatie en gevoeligheid, en laat een verfrissend gevoel na. Dep een gastendoekje in kamillethee, wring uit en leg over je gelaat voor ongeveer 10 min.
-Gember thee stimuleert circulatie en geeft een energie boost aan je huid + een instant glow. Dep een gastendoekje in de gekoelde gemberthee, wring uit en leg over je gelaat voor ongeveer 10 minuten.
-Gesprongen lippen? Dep een nat theezakje groene thee of zwarte thee op je lippen voor enkele minuten. De tannine in de thee verzachten en verzorgen de tere huid van de lippen.
-Zijde glanzend haar krijg je door je haren te spoelen met gekoelde groene thee.
-Rooibos thee is ook de perfecte face mist, het zuivert, ontstopt poriën, verfrist en gaat pukkeltjes tegen, dankzij de natuurlijke alpha-hydroxi zuren. Laat een kopje rooibos thee afkoelen, giet in een sprayflacon en mist over het gelaat wanneer nodig.
-Opvliegers, zweetaanval, misselijk of suf? leg een in munt  thee gedrenkt doekje over je voorhoofd  om te verkoelen en op te frissen.
-Groene thee zit boordevol polyfenolen welke de huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Maak een huidmasker van groene thee poeder (matcha) met yoghurt en leg op je gelaat voor 10 minuten. Dit werkt hydraterend, verzachtend, kalmeert roodheid en irritatie, gaat vettige huid tegen en onzuiverheden.
ITS TEA TIME...

TIP: kies steeds voor thee van organische teelt om nog meer te genieten uit de voordelen van de kracht van planten en kruiden.

Geen opmerkingen: