dinsdag 29 april 2014

11 SCENTS THAT CAN DO WONDERS FOR YOUR WELL-BEING...

DE KRACHT VAN GEUREN OP ONS GEMOED...
Voor de meeste mensen is geur niet alleen een parfum maar een herinnering, er zit een wetenschap achter deze stelling, elke geur dat we waarnemen word opgenomen in het olfactory system en gelinkt aan emotie , telkens wanneer je deze bepaalde geur weer waarneemt ervaar de deze emotie weer. Naast deze power-memory kunnen geuren ook een zeer positief effect hebben op onze totale gezondheid en conditie.

LAVENDEL, het aroma voor relaxatie, kalmeert je lichaam en geest direct, helpt vergeetachtigheid, slapeloosheid en depressie.

KANEEL, scherpt je geest, boost je brain power, versterkt herinneringen en visualisatie.

DEN, vermindert angsten, stress en depressie, en geeft een gevoel van welbehagen.

GRAS, vers gemalen gras tovert een glimlach op je mond, de reactie die hierdoor vrij komt maakt je blij en gelukkig en geeft een mentale opkikker.

CITRUS, geven een instant energie boost en maakt ons meer alert, ideaal als opkikkertje.

VANILLE, is een mood-mapping aroma welke gelukzaligheid versterkt en voor relaxatie van de geest zorgt.

POMPOEN, werkt als een afrodisiaca voor mannen, zeker in combinatie met lavendel.

PEPERMUNT, versterkt concentratie, motivatie en algemene prestatie's. Verfrissend voor de geest, wekt gezond gevoel op, helpt bij misselijkheid en werkt ondersteunend tijdens studeren.

JASMIJN, op en top antidepressiva, maakt je geest alert, stimuleert je gevoelens positief en geeft je een happy-mood status.

APPELS, het aroma van appels vermindert hoofdpijn en migraine, verkort deze en controleert angsten tijdens stressvolle momenten.

OLIJFOLIE, geeft je een bevredigend en voldaan gevoel zodat je minder gaat snoepen en werkt positief op je bloedsuikerspiegel.


Geen opmerkingen: