zondag 6 april 2014

LAVANDULA...

LAVENDEL...lavandula.
Lavendel heeft zeer krachtige eigenschappen om mentale spanningen te verlichten, pijngevoel te verminderen, de huid te ontsmetten, ademhaling problemen aan te pakken en kneuzingen, wonden en spierpijn te verzorgen. Lavendel wordt meestal gewonnen door stoom distillatie uit de bloesems en wordt al eeuwenlang gebruikt in parfums en aromamengelingen, en is een belangrijk bestanddeel van vele cosmeticaproducten.
TOP 3 lavendel werkingen.
1: Lavendel olie bestrijd alle soorten schimmel infecties. Lavendel olie heeft sterk dodende eigenschappen die de schimmel veroorzakende bacterie doden en het immuunsysteem versterken. De olie is fataal tegen de meeste schimmels op de epidermis.
2: Lavendel is een super sterk tonicum tegen nervositeit, stress, spanningen, en is ook zeer aan te raden bij hoofdpijn, migraine, depressie en psychische spanningen. De verfrissende geur verdrijft rusteloosheid terwijl het de mentale functies verlicht. Lavendel neemt angsten weg en bevordert rustige diepe slaap.
3: Lavendel is een perfect haar tonicum en maakt je haren meer glanzend, voller en vitaler. Lavendel olie werkt zeer positief op allerhande hoofdhuidproblemen ( jeuk, schilfers, irritatie, gevoeligheid)
Lavendel olie is zeer succesvol in het preventief behandelen van kaalheid en alopecia en werkt effectief tegen luizen en neten.

TIP: Voor mijn diep relaxerend bad strooi ik een handvol zout (dode zeezout, epsomzout, guérande zout) in het badwater tot het bad vol is en voeg dan pas een 10 tal druppels pure lavendelolie toe, nooit aromatische olien onder stromend water toevoegen want dan verdampen de krachtige eigenschappen te snel. Ontspan tot 30 minuten, dep je huid droog en rust uit. Dit eenvoudig maar zeer effectief badritueel neemt zelfs de meeste spanningen weg, geeft diepe spierrelaxatie en een zeer rustig hemels gevoel.

TIP: Lavendel hoort thuis in de slaapkamer daar het slaapbevorderend en ontspannend werkt. Mist een lavendel spray over je lakens en hoofdkussens, zet lavendel plantjes in de slaapkamer of verspreid lavendel olie in een aromadiffuser, drink lavendel thee voor het slapengaan.  SLEEP TIGHT...

TIP: koop lavendel olie in de bio shop of natuurwinkel, gebruik deze nooit puur op je huid maar mix in een basisolie( amandel, olijf, jojoba) 5 druppels op 1 eetlepel basis olie. Lavendel badzout kan je ook klaargemaakt kopen, let wel dat lavendel niet paars ziet maar na persing er bruin , transparant of groen uitziet, paarse lavendel bevat synthetische kleurstoffen. 

TIP: leg gedroogde lavendel tussen je beddengoed en kleding om een heerlijk aroma te bekomen en motten ver weg te houden.


Geen opmerkingen: