zaterdag 12 juli 2014

HAIR CARE, NOT HAIR SCARE...

GEZOND HAAR???
Als je de verpakking leest van haarverzorging producten, beloven deze glanzend, glad, soepel, gezond, volle haardos, anti-pluis, enz... maar ze vermelden er wel niet bij dat dit ten koste kan gaan van onze gezondheid. Traditionele haar verzorging zit boordevol chemische producten die schadelijk zijn voor onze gezondheid, deze stoffen worden evenzeer opgenomen in het lichaam zoals producten die we op onze huid smeren. Hier volgt de top 5 van te vermijden bestanddelen in haarverzorging.

1- SODIUM LAURYL SULFATE (SLS)
Zit bijna in alle traditionele haar shampoo, dit is een schuim opwekker dezelfde die in auto zepen zit en sterke detergenten. Geeft oogirritatie, huid irritatie, hoofdhuidproblemen, is neuro-toxisch, verstoort de endocriene klieren, en is zeer schadelijk voor onze cellen en het milieu.

2-DIOXANE.
Zit in haar, lichaam en poets producten. Staat op de lijst van de 216 chemische stoffen welke kanker opwekkend zijn.

3-DIETHANOLAMINE (DEA)
Zit in 42 % van alle traditionele cosmetica met zelfs in hoge concentraties in haar shampoo. Stopt de opname van natuurlijke nutriƫnten (choline) , welke vitaal zijn voor onze gezondheid en ontwikkeling van de hersenen.

4-MSG.
Gifstof uit de voeding industrie, zit vaak verborgen onder de naam glutamines, glutaminic acid, yeast extract, nayad.

5-PROPYLENE GLYCOL.
Hoofd bestanddeel van anti-vries, motor koelstof, vliegtuig anti-vries, rubber detergent, lijm, verf, vernis en polyurethaan... en in shampoo???

De keuze is aan ons, ga voor plantaardige, biologische haarverzorging en liefst met organisch geteelde ingrediƫnten, je haar en gezondheid zal je later bedanken.

Aanraders van gezonde haarverzorging: Intelligent Nutrients, AVEDA, REN, AESOP, KEVIN MURPHY, JOHN MASTERS, WELEDA.


Geen opmerkingen: