zaterdag 19 juli 2014

MINTY COOL...


Hou je zelf 'COOL & CALM' met pepermunt olie, deze olie is essentieel om de hitte door te komen en heeft een krachtige rustgevende verkoelende werking.
PEPERMUNT Mintha Piperita...
Is een medicinaal plantje en is erg gewild om zijn frisse geur en smaak, maar ook om zijn sterk geneeskrachtige eigenschappen. Menthol is het actieve bestanddeel van pepermunt. Pepermunt olie heeft 3 belangrijke werkzame  eigenschappen.

1: Microbiële werking.
Dit betekend dat de olie in staat is om bacteriën, virussen en schimmels op een afstand te houden en te doden.

2: Kalmerend effect.
Pepermunt maakt je gemoedstoestand rustig, vermindert hoofdpijn, neemt druk weg en vermindert stress en spanningen.

3: Verkoeling op je huid.
Pepermunt olie geeft direct verkoeling en verfrissing op je huid, gaat jeuk en uitslag tegen en werkt genezend bij darmklachten en buikpijn.

COOLING TIPS:
-dompel een klein handdoekje onder in koud water met een paar druppeltjes pepermunt olie, wring uit en leg op je voorhoofd en nek: instant verkoeling en verfrissing.

-Mix een paar druppeltjes pepermunt olie met een dosis douchegel, shampoo, body crème, welke een sterk verkoelend effect geeft en een heerlijk tintelend gevoel.

-Masseer 1 druppeltje in op je nek of voorhoofd om spanning en stress weg te nemen.

-Neem een voetenbadje in koud water met pepermuntolie voor een totale verkoeling en verfrissing.

-Buikpijn, buikkrampen? masseer een paar druppeltjes pepermunt olie in met de richting van de klok mee, voor ontspanning en pijnbestrijding.

-Verfris en verkoel je leef of werkruimte: verdampt pepermuntolie in een aroma verdamper of plaats een schaal koud ijswater met een paar druppels pepermunt olie voor de ventilator. Dit zuivert lucht, verkoelt je omgeving, houdt insecten op een afstand, vermindert stress.

-Het beste verkoelend en verfrissend drankje is gewoon een fles of kruik met koel water met een bussel verse pepermunt in, Kneus de pepermunt bussel even tussen de handen zodat de werkzame menthol beter vrij komt in het water.

-OPGELET!! pepermunt olie is zeer sterk en actief, spring er daarom zuinig mee om, vermijd contact in de buurt van de ogen. Een paar druppeltjes geven al een perfect resultaat. Gebruik pepermunt olie nooit puur op de huid, mix in een basis olie of crème.

-Pepermunt olie koop je in bio-shops, natuurwinkels en webshops voor essentiële oliën.

Geen opmerkingen: