woensdag 2 juli 2014

SESAME OIL...

SESAM OLIE Sesanum Indicum...
Sesam is bekend om zijn kleine eetbare zaadjes en zijn olie, maar ook als massage olie. Sesam olie wordt traditioneel veel gebruikt in India bij de ayurvedische massages. Sesam olie bevat veel vitaminen en mineralen en heeft zelfs een natuurlijke zonnebeschermingsfactor (3-4) bovendien werkt sesam olie huidverjongend. In de minuscule zaadjes zit enorm veel kracht en werd al eeuwenlang gebruikt door de Babylonische vrouwen om de vruchtbaarheid te verhogen. In India en Azië wordt sesam als heilig beschouwd en bij allerlei rituelen gebruikt, zoals in helende massages. Sesam olie is geschikt voor iedereen, de olie plakt niet en dringt snel in, is zeer neutraal.
Van nature bevat sesam olie 2 anti-oxidanten waardoor deze niet ranzig wordt, de olie is rijk aan vitamine B1, E, en F, calcium, ijzer, fosfor, magnesium, koper, silicium en kalk. Door het hoge lecithine gehalte en 8 essentiële aminozuren, is sesam olie geschikt voor de endocriene klieren, zenuwen en hersenen, geeft diepe voeding aan het haar en de huid, en heeft sterke regenererende eigenschappen wat de huidveroudering tegengaat.

Positieve effecten van sesam olie:
-Vermindert zwellingen.
-Werkt uitstekend bij spier pijn en gewrichten.
-Versterkt de huid.
-Bevordert doorbloeding.
-Is huidverjongend.
-Geeft energie.
-Vermindert stress en onrust.
-Verzacht de huid en lichaamsweefsel.
-Werkt zeer goed tegen de droge huid.
De beste kwaliteit sesam olie is ongebrand en donker van kleur, best koop je biologische en van organische teelt ( bio-shop, natuurwinkels)

TIPS:
- Sesam olie kan je gebruiken als natuurlijke zonnebescherming factor (3-4) en geeft ondertussen ook nog een diepe voeding.

-Sesamolie is een ideale olie voor hoofdhuidmassages, werkt ontspannend, vermindert irritatie, jeuk, schilfers en droog gevoel. Masseer de olie in op de hoofdhuid, borstel door in alle richtingen, laat tot 30 minuten inwerken, spoel en was de haren.

-Zonnebrand balsem, mix 25ml. sesamolie met 5 ml. kokosolie, breng aan op de verbrande huid en masseer zachtjes in.

-Sesam olie is snel indringend op de huid, dus voor massages mix je deze best met amandel, jojoba, druivenpit of macademia olie.

-Mix een druppel sesam olie met je plantaardige dagcrème voor extra voeding en bescherming tegen de zon.





Geen opmerkingen: