maandag 12 mei 2014

CAMOMILE...

ECHTE KAMILLE (matricaria chamomilla-matricaria recutita)
Kamille heeft een zoete, warme gras geur en verkrijgt men door stoom distillatie en word al eeuwenlang gebruikt als kalmerende genezende thee, olie of tinctuur. In de huidverzorging neemt kamille een belangrijke plaats in, met name kalmerend, verzorgend, zuiverend en huid helend, en is meestal gebruikt in de huidverzorging voor de gevoelige geïrriteerde huid en hoofdhuid. Kamille word vaak gebruikt in shampoo en conditioners als kleur versterkend pigment voor blonde haren.
Kamille olie werkt spierontspannend, rustgevend en versterkend op de gewrichten en dus perfect om bij massageolie te voegen.

Kamille werkt genezend bij maagpijn, maagzuur en slechte spijsvertering en om algemene pijnen te verzachten. Helpt bij overgevoeligheid, rusteloosheid, ongeduld, woede en spanning.

Kamille heeft een zeer sterke kalmerende en troostende werking, werkzaam op het lichamelijke, emotionele en subtiele. De diep blauwe kleur in echte kamille werkt in op de keel chakra, waarop deze een versterkende en kalmerende werking heeft. Deze olie kan helpen de hoogste spirituele waarheid tot uitdrukking te brengen en het versterken van begaafdheid.

Kamille thee maakt je rustig en verzacht maag en darm problemen.

TIP: mix een paar druppels echte kamille olie bij je dagcrème, body crème of shampoo, om overgevoeligheid te verzachten, huidirritatie te kalmeren en de weerbaarheid te versterken.
Mix een paar druppels olie bij een basis massage olie(zoete amandel, jojoba, druivenpit olie) om een spierverzachtende, gewrichtversterkende en algemene relaxerende massage uit te voeren.


Geen opmerkingen: