vrijdag 2 mei 2014

GREEN YOUR BEAUTY...

Duurzame schoonheid is een resultaat van wat we eten, drinken en denken, en van wat we op onze huid smeren. Net als voedsel ons kan voeden en verzorgen van binnenuit, kunnen we ons verzorgen van buitenaf door persoonlijke lichaam verzorging, skin care, aromatherapie en make-up .
Onze huid is ons grootste orgaan en absorbeert het meeste van wat we er op smeren. De keuze is aan u om uit te zoeken wat je gaat aanbrengen op je huid, natuurlijke plantaardige cosmetica of synthetische chemische cosmetica. Denk even na wat een impact deze keuze kan hebben voor je algemene gezondheid en onze dierbare leefwereld. ITS UP TO U...
Laat ons beginnen om te kijken welke bestanddelen je zeker moet vermijden in je dagelijks verzorging routine.
TOP 3 CHEMICALS:

PARABENEN...
(methyl, ethyl, butyl, propyl) parabenen zijn zeer goedkope synthetische bewaarmiddelen welke ernstige allergieën tot stand kunnen brengen. Uit studies is gebleken dat parabenen onze hormoonhuishouding verstoort en aanleiding tot borstkanker kan geven. Steeds meer en meer mensen reageren slecht op het gebruik van parabenen in cosmetica daar ons lichaam deze niet meer kan verwerken.

FRAGRANCE...
Parfum, simpelweg om je product een aangenaam geurtje te geven. Deze kan honderden chemische bestanddelen (ftalaten) bevatten welke hormoonverstorend werken en carcinogeen kan zijn. Parfums kunnen allergieën en huidirritatie opwekken.

PETROCHEMICALS...
(petroleum, petrolatum, minerale olie) is een goedkope basis bestanddeel van cosmetica welke letterlijk de huid verzegelt en de huid niet meer laat ademen zodat deze geen vocht meer absorbeert uit de atmosfeer, wat een natuurlijke functie is van onze huid. Petroleum derivaten hebben een carcinogene werking en zijn zeer vervuilend voor onze aarde.

Het goede nieuws is dat er steeds meer groene cosmetica op de markt komt en beter informatie over bestanddelen. Wees steeds kritisch bij je aankoop, lees aandachtig de ingrediënten lijst en besef dat jij als consument het laatste woord hebt. Goede kwalitatieve groene cosmetica bestaat in alle prijsklassen en kan je vinden in natuurwinkels, webshops, detailhandel en luxe beauty shops.
SHOP GREEN...YOUR BODY WILL THANK YOU LATER...

Meer informatie kan je vinden op www.safecosmetics.org
www.organicspamagazine.com



Geen opmerkingen: