donderdag 26 juni 2014

ATTRACT HUMANS, NOT INSECTS...

MUGGEN...
Muggen worden aangetrokken door het melkzuur en kooldioxine die onze huid afscheid, in het bijzonder na het sporten of lichamelijk werk. In de handel bestaan zeer veel effectieve middelen om muggen op een afstand te houden, de meeste van deze middelen bevatten pesticiden en neurotoxines (DEET) welke zware schade aan de gezondheid en je huid kan veroorzaken, kies daarom voor natuurlijke plantaardige oplossingen, in bio-shops en natuurwinkels zijn doeltreffende gezonde kant en klare producten te vinden welke die vervelende muggen bestrijdt en niet je gezondheid. Het is ook heel gemakkelijk om zelf middeltjes te maken om de beestjes van je lichaam af te houden en uit je huid te verbannen en ook nog eens een heerlijk zomers fris aroma geven,  Zo trek je mensen aan en geen muggen.
Muggen worden aangetrokken door zoete, fruitige en bloemige parfums, gebruik dus geen zepen, shampoo, body crème met deze parfums maar kies voor neutrale verzorgingsproducten of producten met muntaroma, citrus, eucalyptus of tea tree. Je kan zelf ook een paar druppels van deze essentiële oliën mixen met een neutrale plantaardige shampoo, conditioner, douchegel en body crème.

Plaats muggenwerende planten in je tuin, terras of vensterbank- citroentijm, lavendel, basilicum, geranium en goudsbloem.

Essentiële oliën zijn de ideale manier om muggen te weren: tea tree, eucalyptus, citronella, kaneel, rozemarijn, ceder, pepermunt, kruidnagel, geranium en citroengras. Schaf enkele van deze oliën aan welke je het lekkerste vind om zelf je anti-muggen spray of olie te maken.

Anti-muggen spray: 200 ml. hamameliswater- 10 druppels citronella- 10 druppels eucalyptus- 10 druppels rozemarijn- 10 druppels ceder. Mix in een spray flacon, schud en vernevel over je lichaam, haar, kleding, kussenslopen, enz.

Anti-muggen olie: 200ml plantaardige olie (amandel, sesam, macademia, druivenpit, jojoba) 20 druppels tea tree, 20 druppels ceder, 10 druppels kaneel, 10 druppels pepermunt. mix in een flacon en gebruik als body olie en haarconditioner.

De beste manier om muggen uit je huis te houden is een aromaverdamper, mix een cocktail van de beschreven essentiële oliën en verdamp in je leefruimte. Dit verdrijft niet alleen muggen, motten en vliegen maar zuivert ook nog de luchtkwaliteit in je huis (bv. eucalyptus olie doodt 80% van de staphylococcen in de lucht)  en het ruikt heerlijk.

Een muggenbeet verzorg je door er azijn, tea tree olie of manuka honing op te deppen. Dit neemt de zwelling en jeuk weg.

HAVE A HAPPY BUG-FREE SUMMER...






Geen opmerkingen: