dinsdag 3 juni 2014

BASIC OIL...

ZOETE AMANDEL OLIE (prunus dulcis)...
Amandel olie wordt gewonnen door het persen van de pitten van de amandel noot. Deze olie is goed vloeibaar en lichtgeel van kleur. Amandel olie is een van de meest gebruikte olie in natuurlijke cosmetica om zijn uitgebreide en verzorgende eigenschappen. Amandel olie bevat 55% vet, 67% onverzadigde vetten, 21% proteïne, 17% koolwaterstof, vitamine A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel.
Amandel olie is een huidverzachtende en voedende olie en werkt uitstekend op de droge, ruwe, geïrriteerde en gevoelige huid. Werkt uitstekend tegen jeuk, hoofdhuidproblemen, zonnebrand, en is verzachtend en helend op eczema en psoriasis. Amandel olie is ook de meest gebruikte massage olie bij masseurs. Een goede kwaliteit amandel olie is niet vet of plakkerig en dringt goed in op de huid.
TIP: om een geïrriteerde, gevoelige of droge huid te behandelen, gebruik je een beetje amandel olie om je huid mee te reinigen, masseer een paar druppels in op het gelaat en spoel af met lauw water, dep droog. Nadien kan je nog een extra moisturiser gebruiken.

TIP: schilfers, jeukerige hoofdhuid, droge hoofdhuid, slap futloos haar? Masseer enkele druppels amandel olie in op de hoofdhuid en werkt door naar de haarpunten, draai een hot towel er omheen en laat volledig afkoelen, spoel en was je haren met een sulfaatvrije shampoo en conditioner.

TIP: vele mensen vertellen mij dat ze niet graag olie gebruiken wegens te vet en plakkerig, een goede kwaliteit olie is niet vet of plakkerig en dringt goed in de huid. Je kan de olie inmasseren op een met water lichtjes bevochtigde huid of mixen met een natuurlijke body crème voor een nog betere absorptie.

TIP: mix een paar druppeltjes van je favoriete essentiële olie bij de amandel olie om zo een gepersonaliseerde olie te verkrijgen met een heerlijke natuurlijk aroma.

Amandel olie koop je in bio-shops en natuurwinkels (Weleda, Kneipp, Jacob Hooy, Chi)



Geen opmerkingen: