zondag 15 juni 2014

SWEET BASIL OIL...

BASILICUM ... ocimum basilicum.
Basilicum olie is niet alleen heerlijk in gerechten maar heeft ook vele beauty benefits. Basilicum is een eeuwenoud geneeskrachtig kruid welke fysiologische en psyche spirituele krachten bezit. Basilicum komt origineel uit Indië en zuidoost Azië waar het al 5000 jaar gebruikt word voor medicinale doeleinden. In het 16 de eeuwse Europa werd het gedroogd en opgesnoven om borst opstopping en hoofdpijn te verlichten. Hindoes en orthodoxe christenen gebruikten het in religieuze rituelen.

WAAR IS HET GOED VOOR...

-Vermindert stress.
Het licht zoet verfrissend aroma komt door het sterk aanwezige linalool wat bekend staat om zijn ontspannende relaxerend effect op ons zenuw systeem en werkt kalmerend op de geest, bevordert klaarheid en zuiverheid.

-Verbetert huid en haar...
Verheldert de grauwe doffe huid door het stimuleren van de bloedcirculatie. Zuivert huid verstopping en heelt infectie. Op het haar werkt het ontvettend, vermindert overmatige sebum productie en laat doffe dode haarpunten herleven.

-Verbetert ademhaling...
Excellent voor inhalatie bij verkoudheid, hoest, griep en allergieën . Masseer in op de borstkas om ademhaling te verbeteren. Versterkt meditatie.

-Stimuleert bloed circulatie...
Zeer effectief als massage olie om vermoeide voeten en benen te verlichten, geeft nieuwe energie en verbetert bloed toevoer. Masseer in op de onderbuik voor betere digestieve circulatie, neemt buikpijn weg.

-Tegen verkoudheid en griep...
Basilicum olie is sterk anti-bacterieel en anti-septisch en houdt ziekmakende bacteriën op een afstand.

-Verzacht pijn...
Masseer basilicum olie in op pijnlijke gewrichten en spieren. Werkt zeer goed op artritis.

-Bevordert positief denken...
Basilicum is een natuurlijke antidepressiva, maakt je blij en verdrijft negatieve gedachten. Basilicum bezit een krachtig emotioneel en spiritueel element dat het gevoel van liefde en medeleven ondersteunt.

-HOE TE GEBRUIKEN.
Mix enkele druppels pure basilicum olie bij plantaardige massage of body olie, shampoo en conditioner, bad olie, body cream enz...

Verdamp als lucht zuiveraar en ontsmetter in een aroma diffuser.

Mix enkele druppels bij je poets water om te ontsmetten, zuiveren en een happy gevoel in je huis te brengen.

Basilicum olie koop je in de bio-shop of natuurwinkel.


Geen opmerkingen: