dinsdag 9 september 2014

EYE-ZONE-CARE...

De zone rondom de ogen is de meest gevoelige huid van ons lichaam, hier is ook de huid veel dunner en kan dus veel minder verdragen dan de rest van onze huid. Tijdens de zomermaanden is er meer fel zonlicht en sterk daglicht wat de huid rondom de ogen zwaarder belast. De oogcontouren verdragen geen dag crèmes en lotions, deze zijn te zwaar en trekken vaak naar de oogrand toe en gaat irriterend werken op de ooglenzen. Oog crèmes en gels zijn dunner van textuur en specifiek ontwikkeld om deze gevoelige dunne huid te verzorgen en te beschermen. Oogcrème werkt meestal verstevigend, gaat fijne lijntjes en rimpels glad strijken, geeft voeding en souplesse. Oog gel geeft een intense verfrissing en gaat gezwollenheid tegen en donkere kringen (vermoeidheid-ijzer tekort)
Rondom de ogen komen meestal de eerste tekenen van huidveroudering, daarom is het verstandig om tijdig te beginnen met een goede plantaardige oog crème of gel. Ook voor de mannen is het verstandig om hier extra aandacht aan te besteden.

HOW TO:
Oogcrème of gel breng je spaarzaam aan in de vorm van een half maantje (zie foto) en dep je met platte vingers in van binnen naar buiten toe, dit draineert de lymphen en voert opgeslagen vocht af. Wrijf op het einde even over je gesloten ogen en wenkbrauwen, dit werkt wimper versterkend en maakt de wenkbrauwen glad en zacht.
Een super tip is je oog crème of gel in te deppen met ijsgekoelde vingers, dit geeft een super verfrissing en verkoeling met een stralend effect, en een instant wakker resultaat.
Heb je last van lijntjes en opgezwollen ogen? mix dan 1 druppeltje gel met crème voor een dubbel resultaat.
Het beste middel om je oogcontour te reinigen is een watje gedrenkt in rozenwater, dit is zijdezacht en niet irriterend voor de ogen en werkt verzachtend. Laat het watje enkele minuten op je gesloten oogleden liggen voor een extra comfortabel relaxerend gevoel.
Goede kwalitatieve natuurlijke oog crèmes of gels kan je vinden bij: AVEDA, AESOP, Intelligent Nutrients, REN.
TAKE CARE&LOOK GREAT...




Geen opmerkingen: