woensdag 8 januari 2014

CEDER...

CEDER...cedrus atlantica.
Houtachtige balsemieke en ietwat rokerig aroma. Ceder betekent altijd groene naaldboom met welriekend hout. Ceder olie wordt gebruikt in massages om het vochtevenwicht te behouden, zware pijnlijke, vermoeide benen te verlichten en vervelende zichtbare aderen te verzachten. Ceder geeft een zeer verzorgend effect op de huid en is een ideaal aroma om in huis te verdampen met een luchtzuiverend effect en een verzachtende invloed op de luchtwegen. Ook motten blijven op een afstand. Ceder werkt goed tegen haaruitval en roos (voeg 2 a 3 druppels toe aan 10ml natuurlijke shampoo) Ceder is antiseptisch, slijmoplossend en helpt bij klachten van blaas en nieren.
CEDER is goed voor dagdromers en mensen die te afwezig zijn, geeft mentale kracht, harmonie en kalmeert bij angst en nerveuze spanningen. Ceder is een verwarmende en troostende geur, helpt emotionele ballast op te ruimen, laat los en opent de geest.
CEDER stimuleert de liefde.
TIP: voor mannen, mix 2 druppels cederolie met je natuurlijke haarwax of gel, dit geeft niet alleen een heerlijk aroma maar gaat jeuk, roos en haaruitval tegen.
TIP: Verdamp ceder in je dressing om motten buiten te houden. In natuurwinkels kan je ook cederhout kopen om in je kledingkast te leggen.
TIP: mijn persoonlijke aromamix om in huis te verdampen is ceder + vanille + patchoeli + jasmijn.
Ceder olie koop je in natuurwinkels en bio-shops en verdun je altijd in olie, body cream, shampoo enz. 2 a 3 druppels op 10ml basis.




Geen opmerkingen: