maandag 20 januari 2014

OIL CLEANSING METHOD...for face.

OIL CLEANSING METHOD...
Er zijn verschillende manieren om je gelaat te reinigen, gel, crème, schuim of zeep, maar een top manier om je huid te reinigen is met plantaardige olie.

Hoe werkt het?
Alle huidtypen scheiden olie af, sebum genaamd. De chemie van dit verhaal is simpel, olie lost olie op. De plantaardige olie lost de vuile huidsebum op zonder te strippen en laat een evenwichtig beschermend en verzorgend laagje na op je huid. Wanneer je je huid gaat strippen met zeep of sterke detergenten gaat deze nog meer sebum produceren om deze te vervangen wat kan leiden tot verstopte poriën, acne, zwarte puntjes en huidirritatie. Als je de oil cleansing method gebruikt heeft je huid ook minder serums of crème nodig om een soepel en gehydrateerd gevoel te verkrijgen.

Hoe doe je het?
Maak je gelaat vochtig met warm water en masseer dan een zeer kleine hoeveelheid olie met ronddraaiende bewegingen in op je gelaat en hals (ongeveer 2 minuten)
Maak een kleine handdoek heet met water, wring uit en leg over je gelaat (hot towel) laat 1 minuutje stomen en neem af. De hot towel methode werkt ook zeer ontspannend en relaxerend.
Heren, dit is ook een super manier als pre-shave om een gladdere minder irriterende scheerbeurt te bekomen. Breng na het reinigen een beetje serum en of crème aan.

Welke olie?
Castor olie geeft diepe reiniging-jojoba is goed voor acne en pukkeltjes-zoete amandel voor alle huidtypes tot vette huid- avocado voor de oudere huid- argan voor alle huidtypes van gevoelige tot oudere huid-abrikoos pit normaal tot droge huid-druivenpit voor alle huidtypes tot vettere huid.

Je kan ook een mix maken van verschillende oliën om een nog betere werking te verkrijgen.

Resultaat: een mooie soepele, zachte, evenwichtige, zuivere huid met een prachtige gloed.
Plantaardige olie koop je in natuurwinkels en bio shops. Ook kan je van verschillende bio merken kant en klare olie blends kopen voor een specifiek huidtype ( Aveda, Intelligent Nutrients, Absolution, Aesop)

Probeer de OIL CLEANSING METHOD en merk na ongeveer 1 week een zeer bevredigend resultaat.
Hot Towel Method.

Geen opmerkingen: