vrijdag 24 januari 2014

MAN IN THE MIRROR...

Het is geen geheim dat de markt van 'male grooming' sterk groeit, studie's en onderzoek wijzen uit dat de man steeds meer op zoek gaat naar goede eerlijkere en groene cosmetica, mannen stappen steeds meer weg van traditionele zwaar geurende after shave achtige geuren en kiezen meer voor frissere groene aroma's,  ook laten mannen zich meer en meer verzorgen in een spa of beauty salon. Mannen hechten steeds meer belang aan een goed verzorgt gelaat, gezonde haardos en frisse uitstraling en merken de voordelen op van regelmatig je huid te laten verzorgen. Zelf krijg ik ook meer mannen over de vloer in The SPA op zoek naar een grondige gelaatsverzorging en vragen advies hieromtrent. Toppers voor de man in een spa of salon zijn gelaatsverzorging, body scrubs, rugmassage en hand/voetverzorging en de meest gestelde vragen gaan over gevoelige huid, zwarte puntjes, scheerirritatie, hoofdhuidproblemen(jeuk, schilfers) vette huid en ruwe handen. De drempel van mannen verzorging wordt steeds lager en mannen zijn minder beschaamd om toe te geven dat ze een moisturiser gebruiken, want een echte man wil zich ook goed voelen! . Een goede huidverzorging bij mannen geeft niet alleen de voordelen van een betere en gezondere huid maar werkt ook stimulerend aan een positief imago en body language, als je je huid en conditie goed verzorgt sta je sowieso sterker in je schoenen. In de professionele wereld van de man is het ook alleen maar een voordeel om een goed verzorgt en vitaal uiterlijk uit te stralen, in Amerika is het perfect normaal dat zakenmannen mekaar een goed verzorgde gemanicuurde hand schudden, maar het allerbelangrijkste vindt ik dat je dit allemaal doet voor jezelf RESPECT YOUR BODY...
TIPS...
-HAAR: kies een shampoo op plantenbasis zonder sulfaten(schuimopwekkers) en gebruik een olie om je hoofdhuid te versterken en hoofdhuidproblemen op te lossen. Intelligent Nutrients-Aesop-Aveda-Rainpharma.

- MOISTURISER (dagcrème) : De mannenhuid is dikker van textuur en scheidt meer sebum af wat leid tot glimmende huid, kies voor een aangepaste crème die de huid mat en fris maakt zonder een uitdrogend alcohol effect bv. Clarimatte van REN-Pure Formance van AVEDA.

-SCRUB: gebruik een aangepaste scrub voor gelaat en voor het lichaam, een scrub neemt dode en grauwe huidcellen weg en geeft een frisse gezonde doorbloeding en werkt porie vernauwend. De korreltjes in een scrub moeten natuurlijk zijn ( bamboo, suiker, zeezout, mineralen) en niet van plastic zoals in vele traditionele scrubs. bv. Radiant micro-polish van REN en gentle jojoba scrub van RAINPHARMA. Scrubben doe je 1 tot 2 x per week.

-SCHEREN: Veel mannen klagen over scheerirritatie(ingegroeide haartjes, jeuk, roodheid) en kan je oplossen door een plantaardige pré-shave olie te gebruiken bv. Pure Formance van AVEDA- Destress Express olie van Intelligent Nutrients of gewoon een beetje zoete amandel olie, jojoba olie of druivenpit olie. Breng aan op een warm vochtige huid, masseer in, breng scheerproduct aan, scheer, koel af met koud water en breng altijd een moisturiser aan. Om mezelf te scheren gebruik ik gewoon mijn haarconditioner Harmonic van Intelligent Nutrients welke perfect zijn werk doet.

-HANDEN: veel mannen hebben droge ruwe handen en nagelriemen, een manicure van tijd tot tijd is geen luxe. Kies voor een goed hydraterende handcreme en breng deze elke avond aan voor het slapengaan zodat deze heel de nacht kan doorwerken en verzorgen, vergeet niet om je nagels en nagelriemen in te masseren.

-DOUCHE: Douche gel, schuim of zeep kies je altijd op plantaardige basis zodat je huid niet uitdroogt door parfum, sulfaten, bewaarmiddelen en kleurstoffen. De meeste mannen houden van frisse citrus en munt aroma's welke ook oppeppen en stimulerend werken en een zuiver gevoel na laten. bv. Harmonic van Intelligent Nutrients- Rosemary Mint van Aveda- Geranium van Aesop.

-MASKER: veel mannen hebben zwarte puntjes ( T-ZONE , voorhoofd, neus en kin) en deze kan je perfect wegwerken door regelmatig een diepzuiverend kleimasker te leggen op de probleem zones. Natuurlijke klei zuivert de porien diep en vernauwt deze en neemt ook een teveel aan huid sebum op. Bv. Clarimatte minimising pore detox mask- Clay mask van Aveda en Aesop.

START GROOMING TODAY...

www.hotel-julien.com www.renskincare.com www.aveda.be www.intelligentnutrients.be www.rainpharma.com www.therecollection.com


Geen opmerkingen: