dinsdag 28 januari 2014

WINTERGREEN...

WINTERGREEN gaultheria fragans...
Fris, zoet, kamferachtige medicinaal aroma verkregen uit stoom distillatie uit de bladeren van wintergreen plant. Wintergreen heeft een heilzame werking op spieren en gewrichten, werkt verkoelend op plaatselijke verhitting en temperatuursverhoging. Verzacht het hart en pijnlijke gevoelens, schudt je wakker en geeft motivatie. Werkt genezend op acne, zweren en eczeem. Remt ontstekingen en heeft een pijnstillende werking in zowel acute als chronische gevallen. Heelt artritis, reuma, jicht, zwelling. Goed voor rug en heupletsels, ontspant beknelde zenuw zoals ischias, hernia en pijnlijke nekwervels. Goed tegen verstuiking, kneuzingen, verrekking van spieren en pezen. Werkt direct relaxerend op vermoeide en gespannen spieren. Wintergreen stimuleert blaas en nieren bij het afdrijven van overtollig vocht en afvalstoffen.
Wintergreen gebruik je zeer voorzichtig omdat dit een zeer krachtige werking heeft. Mix 1 druppeltje op 1 theelepel basisolie(zoete amandel, druivenpitolie, jojobaolie)
Wintergreen heeft ook een zeer ontsmettende anti virale en anti bacteriële werking bij verspreiding in de leefruimte (aromaverdamper)
Wintergreen koop je in natuurwinkels, websites en bio shops.

TIP: Bij pijnlijke gezwollen en verhitte voeten en onderbenen mix ik 2 druppels wintergreen bij een plantaardige voetcrème of bodycreme. Masseer goed in en trek katoenen sokken aan.

TIP: Bij nek of rug pijn mix ik 2 druppels wintergreen bij een basiscrème of olie en masseer zachtjes in op de pijnlijke plaatsen.

TIP: Een mix van 1 druppel wintergreen met 1 theelepel basis olie of natuurlijke crème werkt zeer ontspannend op je armen na een dagje aan de computer te werken of stevige handenarbeid.

Wintergreen is een ideaal etherische olie om typische winterkwaaltjes te verhelpen en om op een natuurlijke manier te helen en te genezen. 


Geen opmerkingen: